top of page

di 08 mrt

|

Webinar

Emo- & stress-eten

Ontdek de mechanismen achter emotioneel- & stress-eten en leer hoe het te doorbreken

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Emo- & stress-eten
Emo- & stress-eten

Tijd en locatie

08 mrt 2022, 19:00 – 20:30

Webinar

Over dit thema

Ik beken, ik ben gevoelig voor emotioneel- en stress-eten. Vooral tijdens de tweede lockdown merkte ik een wijziging in mijn eetpatroon.  Ik ging meer suikerrijke voeding eten en liet me vaker verleiden door de lonkende koelkast.  Ook het aantal kopjes koffie ging sterk de hoogte in.

Wat maakt dat mijn eetpatroon wijzigde van gezond naar ongezond?  En hoe kan ik er komaf mee maken?  Ik ging op zoek naar gefundeerde antwoorden om het beter te begrijpen.

Ik kwam terecht bij Taaike Debeuf, klinisch psychologe en onderzoekster aan de Universiteit Gent.  Samen met de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspyschologie , onder leiding van Prof. Dr. Caroline Braet deed ze de voorbije 5 jaar onderzoek naar het proces en onderliggende oorzaken van emotioneel en stressgerelateerd eten .  Het doel van het onderzoek bestaat eruit om het gedrag beter te begrijpen, preventie- en behandeltechnieken aan te reiken.

Kort geschetst wordt emotioneel eten gezien als het 'eten in reactie op negatieve en positieve emoties; en bijkomend ook in reactie op stress'.  Dit blijkt tevens een belangrijk mechanisme te zijn in de instandhouding van overgewicht en obesitas, maar is ook een belangrijk gedrag binnen de algemene bevolking; en gerelateerd aan andere moeilijkheden, zoals bv. depressieve klachten.  Maar het gaat natuurlijk verder dan dat.  Ook onze cultuur, opvoeding, geschiedenis,... spelen een rol in ons eetgedrag.

Omdat ik geloof dat ik niet de enige ben die gevoelig is voor emotioneel- & stress-eten en hier vragen over heeft, organiseer ik samen met Taaike een lezing over dit thema waarin de resultaten van 5 jaar onderzoek toegelicht zullen worden en handvaten aangereikt zullen worden om dit patroon tegen te gaan.

Ben jij gevoelig voor emo- & stress-eten?

Of heb je last van een wisselend eetpatroon?

Wil je begrijpen wat maakt dat je gaat emo- en stress-eten?

Leren negatieve patronen te doorbreken?

Bewust(er) leren eten?

Je lichaam en geest voeden met wat je echt nodig hebt?

Zodat je in optimale gezondheid kan verkeren en kan floreren in het leven?

Bestel nu je ticket voor de live webinar (incl. replay) en schrijf je in.

Een vraag?  Ik beantwoord ze graag via kristel@bewusteten-leven.be .

Tickets

  • Toegang tot het webinar

    Dit ticket bevat toegang tot het webinar.

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit met anderen

bottom of page