Emo- & stress-eten
di 08 mrt
|Webinar
Ontdek de mechanismen achter emotioneel- & stress-eten en leer hoe het te doorbreken


Tijd en locatie
08 mrt 2022, 19:00 – 20:30
Webinar
Over dit thema
Ik beken, ik ben gevoelig voor emotioneel- en stress-eten. Vooral tijdens de tweede lockdown merkte ik een wijziging in mijn eetpatroon. Ik ging meer suikerrijke voeding eten en liet me vaker verleiden door de lonkende koelkast. Ook het aantal kopjes koffie ging sterk de hoogte in.
Wat maakt dat mijn eetpatroon wijzigde van gezond naar ongezond? En hoe kan ik er komaf mee maken? Ik ging op zoek naar gefundeerde antwoorden om het beter te begrijpen.
Ik kwam terecht bij Taaike Debeuf, klinisch psychologe en onderzoekster aan de Universiteit Gent. Samen met de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspyschologie , onder leiding van Prof. Dr. Caroline Braet deed ze de voorbije 5 jaar onderzoek naar het proces en onderliggende oorzaken van emotioneel en stressgerelateerd eten . Het doel van het onderzoek bestaat eruit om het gedrag beter te begrijpen, preventie- en behandeltechnieken aan te reiken.
Kort geschetst wordt emotioneel eten gezien als het…
Tickets
Toegang tot het webinar
Dit ticket bevat toegang tot het webinar.
€ 0,00
Verkoop geëindigd op