Introductie Emotioneel- & stress-eten
Bekijk de video
|Webinar
Ontdek de mechanismen en oorzaken achter emotioneel- & stress-eten en leer hoe het te doorbreken


Tijd en locatie
Bekijk de video
Webinar
Over dit thema
Ik beken, ik ben gevoelig voor emotioneel- en stress-eten. Vooral tijdens de tweede lockdown merkte ik een wijziging in mijn eetpatroon. Ik ging meer suikerrijke voeding eten en liet me vaker verleiden door de lonkende koelkast. Ook het aantal kopjes koffie ging sterk de hoogte in.
Wat maakt dat mijn eetpatroon wijzigde van gezond naar ongezond? En hoe kan ik er komaf mee maken? Ik ging op zoek naar gefundeerde antwoorden om het beter te begrijpen.
Ik kwam terecht bij Taaike Debeuf, klinisch psychologe en onderzoekster aan de Universiteit Gent. Samen met de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspyschologie , onder leiding van Prof. Dr. Caroline Braet deed ze de voorbije 5 jaar Het van het onderzoek bestaat eruit om het , .onderzoek naar het proces en onderliggende oorzaken van emotioneel en stressgerelateerd eten . doelgedrag beter te begrijpenpreventie- en behandeltechnieken aan te reiken
Kort geschetst wordt emotioneel eten gezien als het 'eten…