top of page

De voedingswaarde wijzer

Dit boek ook lezen? Check het hier.


Een groot gedeelte van het assortiment in de supermarkt is sterk bewerkt, waardoor het een lage voedingswaarde heeft. Toch bewijst dit boek dat het heel goed mogelijk is om gezond boodschappen te doen, als je maar weet welke producten tot de gezonde categorie behoren. Dit boek neemt je aan de hand en helpt je om het kaf van het koren te kunnen scheiden.


Dit boek geeft inzicht in:

- de samenstelling van ons alledaagse voedsel op het gebied van macro- en micronutriënten;

- de exacte voedingswaarde die een persoon per portie binnenkrijgt;

- het percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een nutriënt dat per portie wordt verkregen;

- Wat de functie is van de voedingsstoffen die we dagelijks moeten eten om gezond te blijven;

- Wat de voedingsrichtlijnen per bevolkingsgroep zijn;

- Hoe de voedingswaarden van de voedingsmiddelen zich tot elkaar verhouden.


De voedingswaarde van ruim 800 voedingsmiddelen wordt op een visuele manier helder gepresenteerd, zodat iedereen – met en zonder kennis van gezonde voeding – kan zien hoeveel voedingsstoffen erin zitten. Zo kan gemakkelijk worden bepaald of het verstandig is om dit vaker, of juist minder vaak, op het menu te zetten.


Alle voedingsmiddelen in dit boek zijn voorzien van een door ons ontwikkelde Food Value Score (FVS), waarmee de lezer in één oogopslag kan zien hoe voedzaam producten ten opzichte van elkaar zijn.


Nog nooit eerder verscheen er zo’n uitgebreid en compleet boek met visuele presentatie van de voedingswaarden. Dit is niet alleen voor professionals en specialisten van praktische waarde, maar ook voor iedereen met belangstelling voor gezonde voeding.

Uitgeverij: aHealthylife B.V.

Auteur: Juglen Zwaan

Comments


bottom of page